poniedziałek, 4 marca 2019

Eznamka 2019

Informacje i dane znajdujące się w tej części portalu internetowego mają wyłącznie charakter informacyjny i służą do krótkiego zapoznania się z elektronicznym systemem poboru opłat i ewidencją uiszczonych opłat za zakup winiet w Republice Słowackiej. Známka je registrována k poznávací značce vozidla, takže při případné kontrole se neověřuje přítomnost nálepky na čelním skle, ale platnost dle SPZ. Podrobné informace o elektronických dálničních známkách na Slovensku naleznete na eznamka. V jakých zemích platit mýtné?


Pro snadnou orientaci v lze při hledání země využít nejen menu vlevo, ale také klikací mapu Evropy.

Země, které za průjezd dálnic nevyžadují mýtné či vybírají poplatky pouze za průjezd mostů či tunelů jsou uvedeny na stránce ostatní státy a pro co nejucelenější přehled jsou na ni postupně rozšiřovány dostupné informace. Ile kosztują winiety na Słowacji? Ceny winiet na Słowacji podawane są w euro, czyli oficjalnej walucie kraju. Ceny te są oficjalnie obowiązującymi na terenie. Zakupu można również dokonać w tradycyjny sposób na wybranych stacjach benzynowych i punktach sprzedaży oraz w automatach.


V Maďarsku jsou vybrané dálniční a silniční úseky zpoplatněny elektronickým systémem. Dálniční známka je povinná pro motocykly, osobní automobily, nákladní automobily do t, karavany a autobusy. Vozy nad t platí elektronické mýtné podle.

Potwierdzenie zakupu zostanie dostarczone wiadomością SMS bezpośrednio ze słowackiego systemu poboru opłat, na podany w zamówieniu numer telefonu komórkowego. I keď stále ostáva dostatok času na kúpu novej, netreba na ňu v predvianočnom alebo novoročnom zhone zabudnúť. Na webových stránkách eznamka.


Vyberete si, zda chcete známku na auto či přípojný vozík a zvolíte si typ známky, tedy desetidenní, měsíční nebo roční. Vše je zadáno zcela logicky a intuitivně a nemůžete se splést. Můžu jezdit bez dálniční známky?


Existují případy, kdy lze použít zpoplatněný úsek bez dálniční známky. Vedle většiny vozidel státní správy, armády a složek integrovaného záchranného systému typicky nemusí mít dálniční známku vozidla. Elektronickú diaľničnú známku si môžete kúpiť na stránke shop. Pri kúpe zadávate evidenčné číslo vozidla a e-mail, kam vám príde potvrdenie.


Przy zakupie trzeba wprowadzić nr rejestracyjny pojazdu, kraj w którym zarejestrowany jest samochód oraz podać dane karty płatniczej. Slovenské dálniční známky v elektronické podobě v praxi znamenají, že na čelní sklo se známka na rozdíl od Česka nelepí. Nejsnáze ji pořídíte přes internet na webové stránce eznamka.


Výhodou tohoto komfortního nákupu je, že nemusíte nakupovat. Na Słowacji od kilku lat funkcjonuje wyłącznie elektroniczny system winiet. Wykupienie winiety nie jest obowiązkowe, ale warto jej zakup rozważyć.


Opět lze žádat elektronicky přes internetový portál eZnamka.

Neznamená to, že by majitel průkazu ZTP mohl vyrazit na slovenské dálnice. Mýtné brány by jej automaticky pokutovaly! Musí nejprve požádat o osvobození od placení. Slovenskú diaľničnú známka môžete kúpiť na bývalých hraničných prechodoch, na benzínových pumpách, poštách prípadne vo vybraných autoservisoch. Predajné miesta sú označené logom s nápisom eznamka.


Zbliża się lato i czas wakacyjnych wyjazdów. Jeśli wybierasz się na Słowację, pamiętaj o zakupie winiety autostradowej. Gdzie kupić słowacką winietę, by legalnie korzystać z autostrad i dróg szybkiego ruchu? Najwygodniej przez aplikację mobilną.


Eznamka to oficjalna aplikacja do zakupu słowackich winiet autostradowych. Można ją pobrać za darmo z App Store. V súčasnosti existujúce registrácie vozidiel oslobodených. Przy płatności kartą środki praktycznie z automatu powinny wpadać na konto administratora. W takim razie sama winieta powinna zostać przesłana dopiero po zaksięgowaniu wpłaty, a przychodzi od razu.


Vinjeta je v Slovinsku v predaji na čerpacích staniciach, na hraničných priechodoch a na mnohých ďalších miestach. Zoznam oficiálnych predajných miest nájdete na stránkach dar. Mapa predajných miest je k dispozícii tu. W tym wpisie prezentujemy aktualne ceny winiet w drodze do Chorwacji przez Słowację i Węgry.


Od kilku lat na Słowacji obowiązuje elektroniczny system poboru opłat. Kupując winietkę dostajemy potwierdzenie, a nasz numer rejestracyjny samochodu wprowadzany jest do bazy operatora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty